Utan namn

Comedy Central roastar den svenska politiken i Almedalen

 

Under politikerveckan i Almedalen kommer TV-kanalen Comedy Central för tredje året i rad att presentera Humorrapporten – en undersökning som ska belysa och uppmuntra humor i svensk politik. Men i år tar Comedy Central humor och politik ett steg längre, när de i mitten av politikerveckan genomför en roast av den svenska politiken, framförd av några av Sveriges roligaste komiker.

 

Nyhetssatir har alltid varit en stor tradition hos Comedy Central, såväl i Sverige som i USA. Programmet ”The Daily Show with Jon Stewart”, som sänds med tolv timmars fördröjning i Sverige, är ett av kanalens populäraste program. Jon Stewarts popularitet är dock mer påtaglig i USA, där han nyligen blev framröstad till landets mäktigaste person.

 

Inför årets upplaga av Almedalsveckan kommer Comedy Central den 6 juli på Vinäger i Visby att sätta åt såväl partiledare som partipolitik när kanalen genomför en roast av den svenska politiken. Tillsammans med en av Sveriges ledande komikeragenturer Bokastandup.se och produktionsbolaget Frameline har kanalen samlat några av Sveriges roligaste och mest politiskt insatta stå upp-komiker. Almedalens roastare är: Aron Flam, Lasse Nilsen, Ola Söderholm, Özz Nûjen, Zinat Pirzadeh och Martin Lagos. Kvällens roastmaster är Karin Adelsköld.

 

En av de mest politiskt insatta komikerna är Aron Flam, som har arbetat med flera politiska uppdrag, bland annat jobbade han med JA till Euro-kampanjen. Aron anser att det är alldeles för få svenskar som inser hur mycket humor det finns i svensk politik:

 

– Det finns enormt mycket som är roligt med den svenska politiken, och detta kommer bli mycket tydligt under roasten i Almedalen där vi är ett gäng clowner som ska säga samma sak som politikerna. Det kommer bli en hel del kritik, men man ska veta att vår roast går ut på att hylla den svenska politiken, säger Aron.